tiistai 1. huhtikuuta 2008

155. Tuomari Nurmio: Valo yössä


Manninen


Tuomari Nurmio kuuluu niihin artisteihin joihin pitäisi tutustua paremmin, mutta ei vaan ole saanut ikinä aikaiseksi. ”Valo Yössä” biisin olen kuulut ennekin, mutta siihenpä se sitten melkein jääkin. Kerran olen herran livenäkin nähnyt. Esiintyi, ”Alamaailman vasarat” yhtyeen kanssa, Rockberryssä muutama vuosi takaperin. Itse olen aina pitänyt tästä kappaleesta. Sanoituksissa on jotain samanlaista leikkisyyttä kuin YUP:llä. Martikainenhan on itsekkin sanonut ihailevansa Tuomari Nurmiota ja covereitakin on YUP soitellut. Nurmion lauluääni on persoonallinen kuten myös soitto. Mukana on läskibassoa ja viulua jne; Ei meikä soittimien ääniä tunne, mutta hyvältä kuulostaa joka tapauksessa. Hieno kappale on tämäkin.

4 / 5



Matti


Tuomarihan on ihan legenda varsinkin, jos lukee joskus Soundia. Tämä biisi on kyllä aivan mahdottoman vaikea arvioida. Musiikki on menevää viuluilua. Sitten tuossa on tuo Tuomarin persoonallinen ääni, josta voi olla vaikka mitä mieltä. Mutta ei tämä biisi minuun nyt niin kovin iske. Sanat ovat melkolailla hämärät, tuo laulu ny vielä menee, mutta onhan tämä legenda.

3 / 5



Wille

Tuomari Nurmion tunnetuimpia ja kyllä se vaan kauniisti laulaa. Mukavan särisevällä äänellä. Minä tykkään. Tulee heti mielikuva yöllisestä sateisesta kaupungista jossa elämän kerjäläinen hukuttaa eloaan tuoppiin. Yllätyksenä tuli että tämä on näin lyhyt kappale. Vain 2 ja puoli minuuttia. Ehkä se on vain hyvä asia. Ei ehdi kyllästymään.

4 / 5

3 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Sori, mutta mikä tän biisin nimi nyt siis oikein oli?

Wille kirjoitti...

Kiitos tarkkaavaisuudesta. Tuohan oli vain testi että lukeeko tätä blogia oikeasti kukaan.

Tiina kirjoitti...

:D :D

Vähän tuosta Mannisen arvostelusta kyllä veikkailin, että kyseessä oli Valo yössä. Muutoin se olisi ollut suuri mysteeri.