keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

150. Leevi And The Leavings: Pohjois-Karjala


Manninen


Leevi And The Leavingssiä olen kuunnellut melkein aina. Taukoja on ollut, mutta aina se vaan löytää tiensä takaisin levylautaselle. ”Pohjois-Karjala” biisikin on melko monesti tullut kuunneltua ja hyvähän tämä on. Perus Leeviä, ei ihan omia suosikkeja, mutta paskempiakin biisejä bändiltä löytyy. Mitä tästä nyt muuta voi sanoa, eipä oikein mitään. Göstan lauluäänestä olen aina pitänyt, ja herra osaa kyllä sanoittaa, ”Eihän elämä paljoa antanut, sateenkaari päättyi nakkikioskille”. Osui ja upposi.

4 / 5


Matti

Leevi on myös melko tuttu bändi. Tämä on tällainen kepeä ralli, tästä tulee hyvälle tuulelle. Sanoitukset kai kertoo siitä, että tarinan sankari palaa vanhan heilansa luokse Pohjois-Karjalaan tosin en ole aivan varma siitä. Kertosäe on hyvä. Tämä kuuluu kyllä Leevin tuotannon parhaimmistoon.

4 / 5


Wille

Leeviä ei ole vielä listalla vastaan tainnut tullakaan. Biisi alkaa tarttuvalla syntikkasoundilla jota ei sitten kuullakaan kuin aina kertosäkeistön jälkeen. Juuri sopivasti ettei ala häiritsemään. Muuten on hyvinkin yksinkertaista musiikillisesti mutta eihän Leevissä musiikki olekaan se viehättävin asia. Sanoitukset on se tärkein lenkki. Tarinoita suomalaisista suomalaisille suomen kielellä. Niin tässäkin tapauksessa. Palataan kotiseudulle Pohjois-Karjalaan. Tuttua ja turvallista Leeviä. Eihän tätä nyt saa haukkua. Tosin ei tätä montaa kertaa jaksa kuunnella mutta silloin tällöin kuunneltuna hyvää.

3½ / 5


Ei kommentteja: