tiistai 22. huhtikuuta 2008

143 Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus: Lintu

Manninen

Tätä Timpan & Trio Niskalaukauksen biisiä en ole ennen kuullutkaan, mutta tämähän alkaa toimia jo ensi kuulemalta. Timppa senkin Könsikäs! Jätkät tekee oikeasti hyvää musiikkia! Rautiaisen tulkinta on sopivan herkkää ja väritöntä, mutta kappaleen todellinen vahvuus löytyy lyriikoista. En tiedä kenen kynästä on lähtöisin, mutta mulla toimii, kuten myös tällainen synkänkaunis jynkytysmusa muutenkin. Harmi että kyseinen bändi teki oman ratkaisunsa ja laittoi pillit pussiin. Tällaiselle musiikille olisi kyllä tarvetta. Varsinkin kun Lyijykomppaniasta ei oikein tykätä, eikä Viikate tyydy enää pelkään laahausjynkyttelyyn vaan rokkaa minkä kerkeää. Oli miten oli niin kyseessä on erittäin hieno, lähestulkoon täydellinen, kappale.


5 / 5


Matti


Tämä biisi on koveri Marja Mattlarin biisistä ja tämä on ainoa huono puoli kappaleessa. Tämä on muutoin kaikin puolin aivan mahtavan kappale. Sävelmä on hieman suruvoittoinen ja haikea ja kaunis. Sanoitukset kertovat kuolevasta vanhuksesta ja häntä katsomaan tulevasta henkilöstä. Sanoituksissa jää varsinkin mieleen kohta "En kadu ketään niistä joita syliini suljin, heitä sentää rakastin, itken kaikkia niitä joiden ohitse kuljin joita väistin ja pakenin" Surullista ja kaunista on sanoitukset. Vaikkakin kappale on rauhallinen niin ei tätä kumminkaan ihan balladiksi voi sanoa, koska särökitarat kumminkin koko ajan jylläävät taustalla. Periaatteessa en viitsi antaa koverille täysiä pisteitä muuten tämä sellaiset ansaitsisi. Erittäin hyvin valittu ja tehty koveri on kyseessä. Olisi mielenkiintoista myös kuulla alkuperäinen esitys tästä. Tällaisen biisin ääressä sitä mieskin herkistyy.


4 / 5


Wille

Tämä on kyllä Timpan paras biisi. Niin kaunista että tippa melkein vierähtää silmäkulmaan. Kun tarkemmin kappaleesta otin selvää niin paljastui että kyseessä on coveri. Marja Mattlar on biisin takana. Ihan outo nimi minulle. Hyvän biisin on ainakin osannut tehdä. Sanoitukset ovat sopivan selkeät mutta silti runolliset.


5 / 5

Ei kommentteja: