tiistai 8. huhtikuuta 2008

151. Paula Koivuniemi: Aikuinen nainen


Manninen


JES! Näin juuri! Jos Yle X:n äänestyksessä Paula Koivuniemi pääsee listalle niin toivoa on vielä, en tosin tiedä toivoa mihin, mutta ei se ole niin justiinsa. Biisinä ”Aikuinen Nainen” on legenda, suomi-iskelmän ikoni, jonka sanat osaa melkein jokainen suomalainen halusi sitä tai ei. Mutta itse biisin arvioiminen on todella hankalaa. Paulan ääni sopii hyvin tämänkaltaiseen musiikkiin. Iskelmää ajatellessa hän on kyllä siellä kärkipäässä heti Matin ja Tepon rinnalla. Itse pidän kyllä enemmän ”Sata kesää, tuhat yötä” –kappaleesta, mutta ei tämäkään ärsyttämään ala. Kyllä tätä mieluummin kuuntelee kuin edellistä kappaletta. Sanat ovat perus iskelmää, viattomia ja tosirakkautta ylistäviä. Ja kyllä tällaiseen paremmin uskoo kuin jos laulajana olisi joku nuorempi tusinapoppari. Ja en kyllä ihmettelisi yhtään vaikka kyseinen biisi soisi kesällä jollain autoreissulla cd-soittimesta heti Matin ja Tepon jälkeen. Omassa lajissaan toimivaa musiikkia ja oikein käytettynä jopa hyvää. Lopuksi voisin vielä herätä todellisuuteen. Meikä on nähnyt Paula Koivuniemen kaksi kertaa livenä. Kerran Ruisrockissa ja toiseen kertaan jonain uutena vuotena seinäjoen jäähallissa. Sieltäkin lähdimme pois ennen Irinan keikkaa. On sitä osannut näköjään pelata kortit oikein jo nuorempanakin. Mutta nyt on parasta lopettaa ennen kuin alan oikeasti laulamaan mukana...

3 ½ / 5


Matti

Tästä karaokien hittibiisistä en ole ikinä liielmälti tykännyt ja biisi kun vielä on myös käännösiskelmäkin. Tämä on tylsän puoleinen iskelmä. Ei tässä kyllä oikein toimi mikään. Jos joku iskelmä pitäisi tälle listalle ottaa niin mielummin Tapani Kansan R.A.K.A.S.

1/5


Wille

Nyt onkin vaikea arvosteltava. Onhan tämä nyt klassikko. Karaokebiisi. Yksi legendaarisimmista suomi-iskelmistä. Ei löydy varmaan ketään joka ei tätä tunnistaisi. Miten tämän nyt sitten osaa arvostella. Käännösiskelmähän tämäkin on ja sanoitukset perus iskelmä tasoa. Ei tästä osaa mitään sanoa. Annan pisteet neutraalisti. Ei tätä normaalipisteytyksellä osaa arvostella. Tätähän on pakko laulaa aina kun tämän kuulee. ”AAAIIIKUUIIINEEEN NAIINEEEEN”

3 / 5

Ei kommentteja: