torstai 3. huhtikuuta 2008

154. Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus: Surupuku


Manninen


Kah Timppa, ja vielä tutulla biisillä. ”Surupuku” on yksi Timpan ja Trio Niskalaukauksen tunnetuimmista kappaleista, ja hyvähän tämä on. Erityisesti kertosäe on jostain syystä minun mieleeni. Sanoituksesta vastaa muistaakseni Jarkko Martikainen. Kappaleen vahvuudet ovatkin selkeästi lyriikoissa ja melankolisnegatiivisissa tunnelmissa. Soitto on sitä mihin kyseisen musiikkityylilajin puitteissa on totuttu, eikä siinä ole nokan koputtamista. Lyijykomppanian aloittamassa hengessä mennään ja niin on hyvä. Kaikilla se ei toimi, mutta mikä toimisi, pääasia että itsellä toimii. Onneksi tuli tämäkin kerran nähtyä livenä, ennen kuin sai multaa päälleen.

4 ½ / 5


Matti

Timpan biiseistä tykkään. Näissä on jyhkevyyttä ja sanoituksissakin on jotain järkeä. Samallaista mättöhän tämä on kuin suurin osa bändin biiseistä, mutta hyvältähän tämä kuulostaa. Timpan ääni on sitten sellainen, että välttämättä kaikki eivät siitä tykkää, mutta toimii se tässä. Onkohan Martikainen kuunnellut Johnny Cashia tehdessään sanoituksia, koska teema on ihan sama kuin Cashin Man In Blackissä, jopa saman tyylisiä rivejä löytyy kummastakin biisistä. Hieno biisi siitä huolimatta.

5 / 5


Wille

Timppahan se siinä laulelee tästä synkästä maailmastamme. Olen aina tykännyt Timo Rautiaisen ja Trio Niskalaukauksen musiikista. Tämä on niitä biisejä joita soitettiin puhki Rajaportti albumin menestyksen aikoihin. Mutta kyllähän kyseessä on hyvä biisi. Hyvät sanat. Yksinkertainen Niskalaukaukselle tuttu sävel. Yksinkertaista mutta toimivaa.

4 / 5

1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Buu! Hirveetä paskaa!!!