tiistai 18. maaliskuuta 2008

163. CMX: Myrskyn ratsut


Manninen


CMX on alkanut kiinnostaa minua aina vaan enemmän ja enemmän. Jonkun kirjoittamattoman ”säännön” mukaan YUP:n fanit eivät voi pitää CMX:stä ja päinvastoin. Jälleen on yksi myytti murrettu, sillä vaikka olen henkeen ja vereen YUP mies, niin kyllä pidän CMX:stä lähestulkoon yhtä paljon, tai ainakin melko monesta biisistä; Tai ainakin tästä biisistä, joka on jälleen jotain niin runollista ja kaunista että oksat pois. Tätä en ole ennen kuullut, mutta kyllä upposi heti. Yrjänän sanoitukset ovat tunnetusti melko vaikeaselkoisia. Ainakin jos kuuntelija kaipaa täydellistä ymmärrystä ja selvää tarinaa. Itselleni tämä on enemmänkin tunnetilaa kuin tarinaa. Lyriikat jotka avautuvat eri tavalla jokaiselle kuulijalle ja joita on turha alkaa analysoimaan puhki. Tämä biisi yllätti. Uskoin että kyseessä olisi hyvä biisi, mutta että uppoaisi näin paljon. Jälleen yksi kappale joka jää soimana elämäni soundtrackille urakkamme jälkeen.

5 / 5


Matti

Tämä biisi on CMX:n progelevyltä, jonka pituus on kaksi ceedeellistä. Tuohon aikaanCMX oli lopettanut keikkailun, ei se tauko kylläkään kauan kestänyt. Tämä biisi ei ole levyn parhaimmistoa mutta hyvä silti. Tämä edustaa CMX:n rauhallisempaa puolta ja on melkeempä balladi. Alun ja lopun kitarajuttu on erittäin hyvä kuuloinen. Tässä biisissä ei ole edes oikeastaan progeiltu yhtään eikä mukana ole mitään ihmeellisiä soittimia. Sanoitukset ova taattua CMX:ää eli ei niistä ota selvää kun ovat niin runolliset. Tämäkin tarina voi kertoa melkeempä mistä vain. Mutta olettaisin että biisi kertoo rakastavaisista ja heidän ongelmistaan. Mutta on paljon mahdollista että se voi kertoa ihan jostain muusta. Mutta voisin palata CMX:n sanoituksiin myöhemmin kun tulee lisää bändiä.

4 / 5


Wille

Taas vaihteeksi CMX:ää. Tätä en ollut aikaisemmin edes kuullutkaan. Enhän minä muutenkaan ole kuullut kuin kourallisen CMX:n biisejä joten varmaan vielä tulee monta sellaista vastaan mihin en aikaisemmin ole törmännyt. Mutta nyt keskitytään tähän biisiin. Hetkinen. Olin valmistautunut kehumaan tätä mutta eihän tämä nyt niin hyvä olekaan. Pojat nyt varmaan lynkkaavat minut mutta tämä on jotenkin vaan niin tylsä vaikka onkin kaunis sävel ja runolliset sanat.

2 ½ / 5

Ei kommentteja: