tiistai 25. maaliskuuta 2008

160. The 69 Eyes: Brandon Lee


Manninen


69 Eyesiä en ole ikinä kuunnellut, mutta parin hitin perusteella tiedän suurin piirtein mistä on kyse. Onko tämä nyt jotain goottirokkia, en tiedä. Heti kärkeen täytyy sanoa ettei kyseisen bändin habitus ole koskaan iskenyt. Mutta jostain syystä koen kyseisen bändin todella hellyttäväksi. Tässä yritetään olla niin kovaa rokkaria, että se on jo sympaattista. Samalla lailla kun isä, joka näkee oman poikansa soittamassa ensimmäistä kertaa kitaraa, tekisi mieli mennä taputtamaan Jyrki 69:iä päälaelle. Tästä johtuen arvosanan antaminen on aika hankalaa. Biisinä ”Brandon Lee” ei ole bändin paskimpia. Kyllä tämän nyt pariin kertaan kuuntelee. lieneekö syy siinä että maailman paras bändi, Eläkeläiset, on tehnyt kyseisestä kappaleesta Humpan nimellä Hanurissa Arja (Joka on yksi suosikki Humpistani). Toinen syy voi olla siinä että kyseisessä biisissä tehdään kunniaa, tai jotain, legendaariselle Brandon Leelle. Kulttinäyttelijälle joka kuoli paukkupatruunaksi luultuun luotiin The Crow elokuvan kuvauksissa. Elokuva viittauksia ja vastaavaa oman navan tuijottelua pitää aina tukea. Toisaalta arvosanaa laskee myös Jussi 69, ehkä maailman limaisin, hikisin ja vastenmielisin mies ikinä. Hyi, Ihan hirveä! Yritä tästä sillisalaatista sitten saada jotain selvää. Tuli varmaan pisin arvostelu ikinä. Mutta jos nopean laskutoimituksen (arvosana biisille + Brandon Lee + Eläkeläiset – Jussi 69) niin arvosanaksi tulee ehkä noin...

3 / 5


Matti

Tämä bändi on tällainen perustuttu. Tietää suunnillen hittibiisit ja kerran olen bändin livenäkin nähnyt. Tämä on menevä goottirock biisi vahvoilla koskettimilla. Laulajalla on mahtava ääni, yleensä ottaenkin tällaisissa gootimmissa bändeissä on komian kuuloisia laulajia. Tiedä sitten miten tämä biisi liittyy nuorena kuolleeseen näyttelijä Brandon Leehin. Ymmärsin sanoitukset niin, että niissä kysellään mitä on kuoleman takana. On tämä vaan hieno biisi, minä tykkään.

4 / 5


Wille

En olekaan pitkään aikaan tätä kuullut. Yläaste/lukio aikana taisin tämän ensimmäisen kerran kuulla ja kyllä minä tykkäsin. Eikä tämä vieläkään huonoa ole. Tykkään tuosta lauluäänestä. En aluksi edes tiennyt kuka tuo Brandon Lee mutta kyllä minä nyt sen jo tiedän. Mutta se nyt ei ole niin olennaista. Keskitytään tähän biisiin. Sanoituksiin en jaksanut paneutua kovin tarkasti. Kyllä ne menettelee. Musiikista pidän. Tällaista kevyttä heviä vai mitähän lienee. Sävel jää soimaan kyllä päähän mutta ei sekään haittaa kun on ihan hyvä sävel. Vampyyritouhu ei minuun iske mutta kyllä muuten ihan tykkään the 69 eyesista.

4 / 5


Ei kommentteja: