tiistai 5. helmikuuta 2008

187. Dave Lindholm - Pieni hento ote

Manninen

Juuri kun pääsin kehumasta Don Huonojen (tai Mika Waltarin) sanoja lyyrisiksi, niin tulee Dave Lindholm ja näyttää närhet. Tämä jos mikä on runoutta siinä missä sanoitustakin. Herkkää ja kaunista. ”Pieni ja hento ote - siinä kaikki” Dave Lindholm on muutenkin hieno mies. Olen jopa nähnyt herran kerran livenä. Yksi vanhan ajan muusikoista joka voittaa karismassa kaikenmaailman jonneaaronit. Musiikki on yksinkertaista, mutta tässä tapauksessa sen kuuluukin olla. Osia tärkeämpää on kokonaisuus ja siitä välittyvä tunnelma.

4 ½ / 5


Matti

Jahaas SuomiRock triviasta tuttu vakiovastaus Dave. Kerran olen herran nähnytkin livenä Jyväskylän yössä mutta muuten on jäänyt herran tuotantoon tutustuminen väliin. Kappale on kyllä melko jännä. Viulut varastavat melkeempä koko shown ja välillä on muutamia kauniita sävelmiä kitaralta ja sitten kaiken kruunaa Daven rouhea ääni. Eikä mitään muuta. Lyriikat ovat runollisia mutta niissä on monia hienoja oivalluksia kuten seuraava esimerkkinä: "Pidän sinusta, siinä kaikki. Pitääkö se todistaa tuhansilla sanoilla?" Mutta biisi on vaan ihan liian pitkä nimittäin kappale kestää melkein 8 minuuttia. Lopusta olisi ihan hyvin voitu karsia pari minuuttia niin kappale olisi ollut paljon parempi. Siitäkin huolimatta on tämä vaan hieno kappale, jotenkin vasta nyt tajusin tämän nerokkuuden. Tämän ja samoin kuin Kaukon kappaleen takia tätä blogia kannattaa pitää.

4/5

Wille

Tässä onkin sitten hyvä esimerkki rauhallisesta ja herkästä biisistä joka uppoaa minuun. Kaunis musiikki. Hienon runolliset sanat. Tunteella laulettu. Juuri sellainen biisi joka pitää kuunnella yksin hiljaisuudessa. Kaunista ja herkkää. Ei tästä muuta osaa sanoa.

5/5

1 kommentti:

Jööti kirjoitti...

Itelläki on muute pistäny silmään että Dave on oikeesti Suomirokkia trivian vakio vastaus :D.