keskiviikko 7. toukokuuta 2008

136. Don Huonot: Tuulee

Manninen

Lisää Don Huonoja ja tämän kappaleen olen ehkä jopa kuullut joskus ennenkin. Nimeltä en tunnistanut, mutta kyllä tämä kuulostaa etäisesti tutulta. Sanat ovat tuttuun tapaan runollisemmat kuin suomirockissa yleensä, joka on tietenkin vain plussaa. Muuten kyseessä on tällainen melko perinteinen balladi, joka ei suuremmin ärsytä, mutta ei tee oikeastaan mitään muutakaan. Kyllä tämän nyt kerran pari kuuntelee tilanteen herkistämiskesi, mutta ei se pelkästään tämän kappaleen avulla herkkänä pysy. Toisin sanoen pidin aikaisemmista Don Huonojen biiseistä enemmän. Totuushan on se että herkkä kappale tarvitsee menevää biisiä enemmän toimiakseen. Mutta yleensä se on myös niin että oikeasti hyvä herkistely voittaa oikeasti hyvän menobiisin. Suurin vika tässä oli juuri se että samoista aineksista on tehty paljon parempiakin biisejä. Näin jälkeenpäin jäin miettimään kertooko kappale itsemurhasta, vai onko parvekkeelta hyppääminen vain kuvainnollista...(Kyllä sen itsesäälin saa kaivettua kaikesta jos vain vähän yrittää)

3½/5

Matti

Jälleen vuorossa tuntematon Don Huonojen biisi. Ensimmäinen huomio on, että ompa herkkää poppia. Vähän turhankin rauhallinen ja leppoisa meno. Ja sitten perinteisesti kertosäe on vähän menevämpi. Kuulostaa vähän turhankin usein käytetyltä kikalta. Laulajan ääni kyllä kuulostaa ihan mukavalta. Sanoituksetkin ovat herkkää rakkausrunoilua. Kappaletta voisi hyvin kuvailla sanoilla ihan kiva.

3/5

Wille

Aluksi tämä kuulosti ihan hyvältä suomirock-biisiltä. Ei mitään kovin erikoista mutta sellaista helposti kuunneltavaa. Mutta sitten kun tätä vähän enemmän kuunteli niin alkoi ärsyttämään "tuulee" -sanan toistaminen. Uskotaan vähemmälläkin että tuulee. Eikä nuo sanoitukset muutenkaan oikein minuun uponnut. Tuulkoon ihan rauhassa vaan.

2,5/5

Ei kommentteja: