keskiviikko 7. toukokuuta 2008

135. YUP: Lihavia luurankoja

Manninen

Lisää YUP:tä ja parhauttahan tämä on melkein millä kappaleella tahansa. Itse yllätyin kun kyseinen biisi listalta löytyi, en sillä etteikö biisi tänne kuuluisi, vaan siitä että kyseinen kappale ei ole ilmestynyt varsinaisella albumilla. Alun perin se löytyi ”Me viihdytämme teitä” Ep:llä ja sittemmin sinkkujen ja Ep:iden b-puolia yhteen kokoavalla ”Hajota ja Hallitse 1993- 2001” kokoelmalla. Mutta taivastelu (ja päteminen) sikseen ja eteenpäin. Kyseinen kappale edustaa soitoltaan sitä tasaisempaa YUP:tä. Letkeää poprokkia joka sointuu eteenpäin mukavan vaivattomasti. Lyriikoissa ruoditaan materialismia, kulutusyhteiskuntaa ja siinä keskellä tempovaa ihmistä. Hienoa huomata että rokkilyriikoita voi tehdä muustakin kuin rakkaudesta ja sanahelinästä. Erittäin hieno kappale, eipä siitä sen enempää.

5/5

Matti

Tämä YUP:n kappale alkaa todella rauhallisesti ja voisi kuvitella, että tämä on balladi. Mutta loppua kohti meno vähän rankentuu ja mukaan tulee proge-elementtejä. Kappaleen vahvuus on sanoituksissa. Tarina kertoo tästä meidän ajastamme. Kertosäe kertoo kaiken oleellisen "Minäminäminä..." Tämä YUP:n kappale iski minuun varsinkin noiden sanoitusten osalta, kappaleella on jotain sanottavaa, ja musiikkipuolikin toimii.

4/5

Wille

Ensimmäisiä YUP:n kappaleita joita olen kuullut ja kyllä tykkään. Mukavan veikeät sanoitukset ja Martikaisen persoonallinen lauluääni. Mukavasti biisi kasvaa lopussa mutta sitten lopetetaan typerästi feidaukseen. Ennen kertosäettä laulettu "minäminäminäminäminä..." on juuri sopivasti vedetty yli.

4/5

Ei kommentteja: