tiistai 13. toukokuuta 2008

132. Apulanta: Maanantai


Manninen


Lisää Apulantaa ja kyseessähän on ihan kelpo biisi. Jostain syystä pidän tästä enemmän kuin yleensä olen Apulannan biiseistä pitänyt, se kun on aina ollut sellainen kuuntelen jos kuuluu bändi. Mutta tässä ”Maanantai” biisissä on jotain joka nostaa sen keskitason yläpuolelle. Liekkö kyseessä tuo kappaleen nostoefekti joka on aina hienoa. Alkaa rauhallisesti mutta lopussa ihan mahoton revitys. Sanatkin on ihan mielenkiintoiset. Jää miettimään niiden perimmäisiä merkityksiä. Toisin sanoen jättää paukkuja vielä seuraavallekin kuuntelukerralle.

4 / 5


Matti

Tämä kappale on tällaista rauhallisempaa punkkia. Alussa meno on todella rauhallsta ja tällaiseen Tonin ääni ei oikein sovi. Ei hänen lauluääntään voi sanoa hyväksi mutta toimii se ihan Apulannassa. Lopussa meno alkaa riehaantumaan ja mukaan tulee viuluja, jotka kuulostavat todella hyviltä. Laulu ilmeisesti kertoo siitä kun nainen jättää miehen. Tämä on miesten lempiaiheita. Edelinnen Eppujen biisi kuvasti sitä kun mies masentuu ja alkaa rypemään yksinään jossain nurkassa niin taas tämä biisi kuvaa sitä kun mies alkaa räyhäämään ja riehumaan sen takia yksinään.

4/5


Wille

Tämä on tällainen rypemisbiisi. Ihan hyvä. Kyllä Tonin ääni sopii myös tällaiseen rauhallisempaan biisiin. Ei kuitenkaan parhaimmasta päästä oleva Apulannan biisi. Keskitasoa. Kuuntelee kyllä muutamaan kertaan mutta ei tämä minun suosikiksi nouse.

3 / 5

Ei kommentteja: