tiistai 22. tammikuuta 2008

195. Nightwish: Everdream

Manninen

Nythän on niin, ettei Nightwish ole ikinä iskenyt kunnolla. Tarja Turusen ylitäydellinen ääni ei vaan tee vaikutusta meikeläiseen. Siitä puuttuu se hienoinen epätäydellisyys joka tekee lauluäänestä persoonallisen. Kauniistihan Turunen laulaa, ei sitä voi kiistää, mutta ei kauneutta jaksa montaa biisiä kuunnella. Kaikesta huolimatta kyseinen Ever Dream kappale oli jostain syystä positiivinen yllätys. Jotenkin tätä kelpaa kuunnella useampaankin kertaan. Turunenkaan ei lähde taivaiden tavoitteluun, vaan pysyy kerrankin lestissään. Sanoituksissa etsiskellään sitä elämän suurinta sulostuttajaa, rakkautta isolla R:llä. Juhlavaa kieltä, joka sopii muutenkin Nightwishin mahtipontiseen rynnäköintiin.

4 / 5



Matti

Yksi parhaimmista Nightwish biiseistä. Alku on aivan mahtava. Kaunis kosketinkuvio ja laulu. Sitten menoo vähän kasvaa ja biisi muuttuu mukavaksi perusrallatukseksi. Ei tässä biisissä ole oikein mitään vikaa. Tarina on kai jonkinlainen rakkaustarina.

5 / 5


Wille

Nightwish! Nyt pääsen kehumaan. Ehdottomasti paras bändi mitä tiedän. Mutta jos keskitytään nyt tähän kyseessä olevaan biisiin. Century Child levyn sinkkubiisi ja tätä ei radiotkaan ole pilalle onnistuneet soittamaan. Ei mielestäni sitä ihan parhainta Nightwishiä vaikka mahtava kappale onkin. Alkaa kauniisti pianolla ja Turusen mahtavalla äänellä. Sitten mukaan vähän menoa ja meininkiä. Ja mukavasti kertosäkeeseen kovaa ja korkealta laulua ja loppuun vielä Hietalan äänen hieno huuto; ”Dream of me”. Ja biisin loppupuolella vielä rauhallisempi kohta josta sitten noustaan viimeistä kertaa kertosäkeen pariin ja meno muuttuukin mahtavan suureksi ja komeaksi. Ja lopetus kuin seinään. Mahtavaa. Täydellistä. Olen rakastunut taas uudestaan tähän bändiin.

5 / 5


1 kommentti:

Thundercat kirjoitti...

Täytyy tunnustaa että vaikka ensin olin sitä mieltä että laulajan vaihtaminen Nightwish bändiin on yhtä fiksua kuin kuseminen muuntajaan mutta itseasiassa uusi nightwish rokkaa tuplasti kovempaa kuin vanha. Ei sillä etteikö vanha Nightwish hyvää olisi, se ei oo vaan potkinut koskaan minua palleille kunnolla. Hyvä biisi silti mutta ei mitään maata järisyttävää 4 pistettä